12:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Vallentuna BK 1 - IF Brommapojkarna 3

Det började inte bra alls....och då menar jag redan på uppvärmningen. Mitt i den så började det hagla och temperaturen föll drastiskt. Då var det lätt att hålla sig för skratt.....

Sedan börjar vi matchen väldigt bra. Pressar dem högt, bryter deras uppspel på deras planhalva och vi har total kontroll.....tills de i 3:e minuten slår en långboll som Yusuf väljer att back på istället för att rusa ut, och deras forward kan sätta dit 0-1. Vi fortsätter dock att dominera och det mesta av spelet förläggs på deras planhalva. Vallentura kommer upp i någon kontring men annars är det mest BP för hela slanten. Vi kommer till ett par tre avslut första 20 minuterna men utan att det blir riktigt farligt. Men i 24:e så lyfter Albin bollen på en försvarares hand och domaren blåser straff. Adam tar hand om den och när målvakten slänger sig till sin högra sida så placerar Adam in bollen i andra hörnet. Välförtjänt 1-1.
I 31:a minuten drar Sebbe på sig ett gult kort och på den efterföljande frisparken gör Vallentuna 1-2. En hård och bra slagen frispark....

I andra halvlek börjar Vallentuna lite bättre och ligger lite högre upp. Dock fortsätter vi att spela bra. Många fina kombinationer där vi tar oss ur trånga situationer och byter sida på spelet. Vi har några halvdana avslut men inget riktigt farligt. I 20:e minuten får Ludde gult kort och minuten senare så får Alex skottläge men skottet går mitt på målvakten. Sedan kommer matchens delikatess. Win chippar fram bollen och Adam kommer in mellan innerbackarna och tar ner bollen på bröstet innan han trycker sig fram och sätter dit 2-2 med vänsterfoten. Återigen en välförtjänt kvittering. Nu börjar Vallentuna bli trötta. Vi skapar en hörna som avslutas med att Ludde skjuter över. Med två minuter kvar kommer Adam till skott och målvakten tappar bollen mellan benen men han hinner fånga den bakom sig. I sista minuten slår Viktor en djupledsboll på Ture som kommer fri men målvakten kommer ut fint och räddar till hörna. En bra slagen hörna av Sebbe där Ludde kommer upp men nicken går över.

Matchen slutar 2-2. Det är lätt att vara missnöjda med det men vi gör en VÄLDIGT bra match. I 60-70 minuter spelar vi snabbt och enkelt och det är endast i början på andra halvlek som vi går ner oss lite.
En väldigt bra laginsats där alla börjar förstå vad som händer när man släpper bollen snabbt till någon som är fri. Ett extra plus till Albin och Alex som var briljanta första 30 minuterna. Yusuf har få utsparkar och många bra utkast med precision som gör att vi får ett större bollinnehav.

Håller ni föräldrar med som var på plats idag? :-)

Hoppas nu på samma spel imorgon mot Enebyberg.